Qui sóc

Darrere de Meskamins hi ha la Montserrat Puig Martí, barcelonina de naixement i amb sang tarragonina per les dues parts. Des de ben menuda el meu leitmotiv ha estat el moviment. Vaig començar a córrer amb tres anys i encara no m’he aturat tot i canviar l’asfalt per la muntanya en disciplines tan diverses com l’escalada, les marxes de resistència, les curses, l’esquí nòrdic, les travesses, l’alpinisme i el senderisme. Potser per aquesta raó vaig decidir estudiar Educació Física tot i voler ser Periodista. El temps m’ha permès formar-me en els dos àmbits amb els quals mantinc un equilibri molt saludable. La interacció d’aquestes llicenciatures em va dur a una nova especialització, el Periodisme de Viatges, on a més d’adonar-me que els màsters no sempre proporcionen els desitjos esperats, va aparèixer el tercer eix del meu desplaçament, el viatge. Així doncs, viatgera quan les condicions ho permeten i turista en contra de la meva voluntat, em bellugo per aquest món que m’he proposat copsar des d’una nova perspectiva.

Amb Meskamins dono vida a molts anys de feina de camp i de treball personal on el rastre inicial estava força emboirat. Què m’agrada? Què em fa sentir bé? Què em proporciona oxigen? Què em motiva a aixecar-me pel matí? … El temps passava, notava que em feia gran, que la monotonia m’ofegava, que no tenia ganes de reproduir els cicles anuals on la repetició és gairebé automàtica … I la resposta la sabia, la tenia clara i, el més important, la notava: la llibertat. I amb voluntat de sentir-me lliure, d’inspirar oxigen nou i de gaudir d’alternar un pas rere l’altre vaig decidir que calia començar a caminar.

Les lliçons de la vida m’han exposat a matèries tan diverses com conèixer el territori i saber-lo interpretar; aprendre a escoltar a les persones i les històries farcides de coneixements que no he trobat als llibres; a poder llegir la meteorologia; a respectar la magnitud del patrimoni natural mentre m’hi sentia petita alhora que li perdia la por … I l’avaluació contínua em permet romandre en el camí que he triat.

Així doncs, Meskamins és el conglomerat del canvi personal i professional alhora que esdevé la nova mirada al territori –a diferents nivells-, i al món que m’envolta.